Çevresel
ve sosyal sorumluluk yaklaşımını ürün ve hizmetlerine entegre ederek
insanların her gün daha iyi ve daha sürdürülebilir bir yaşam sürmesi
için çalışan P&G, 15'inci Global Sürdürülebilirlik Raporu'nu
yayınladı. Çamaşır makinelerinde yapılan yıkamalarda soğuk su kullanımı
alışkanlığının artırılması, karbon salımının azaltılması, ihtiyaç
sahiplerinin sağlık ve hijyen ihtiyaçlarının karşılanması konusundaki
2020 hedeflerine büyük oranda ulaşan P&G, çalışanlarının gönüllülük
projelerine dahil edilmesi ve ürün inovasyonu konusunda da başarılı
uygulamaları hayata geçirdi.
Çevre
Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından yapı sektörünün yeşil
dönüşümüne liderlik etmek amacıyla bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan
"Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi", 20-21 Şubat 2014 tarihlerinde
İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda
gerçekleşecektir.
İFAT 2014 Türkiye Katılım Organizasyonu İTO Tarafından Gerçekleştirilyor.
T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın verdiği görev ve yetkiye istinaden, dünya'nın en büyük atık, geri dönüşüm, arıtma, atık su ve çevre teknolojileri fuarı "IFAT 2014" Türkiye Milli Katılım organizasyonu, 5-9 Mayıs 2014 tarihleri arasında İstanbul Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilecektir.
Avrupa
Birliği Genişleme Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin AB'ye uyum sürecinde son
bir yıllık ilerlemesini değerlendirdiği raporu 16.10.2013 tarihinde
açıkladı.
26 Eylül tarihinde Ankara'da, Çevre ve Şehircilik
Bakanlığı himayesinde düzenlediğimiz AB'de Ambalaj Atığı Yönetim
Sistemleri Uluslar arası kongremiz; Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne
katılım sürecinde "Çevre Müzakereleri" başlığı altında ele aldığı atık
yönetimi konusunun en temel noktalarından birini oluşturan ambalaj
atıkları konusunu tüm detaylarıyla ele aldı.
Aralarında ÇEVKO Vakfı'nın da bulunduğu EXPRA üyelerinin bir araya geldiği açılış toplantısı, 23 Ekim'de Brüksel'de Fost Plus evsahipliğinde gerçekleştirildi. EXPRA'nın organizasyonu ve yönetim kurulu üyelerinin belirlendiği toplantıda, 2014-2015 Stratejileri, üyelik/giriş kriterleri, EXPRA'nın vizyon ve misyonunu üzerinde duruldu.
ÇEVKO Vakfı üyesi Migros, sürdürülebilirlik alanındaki projeleri ve geleceğe yatırım yapan uygulamaları ile iki büyük başarıya daha imza attı.
Migros, Borsa İstanbul'un ‘BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ndeki şirketler listesine dört yıl üst üste girebilen ilk ve tek perakendeci oldu. BIST 50 listesinde yer alan tüm şirketlerin ve BIST 100 listesinden gönüllü şirketlerin bağımsız denetim kuruluşu tarafından uluslararası kriterlere göre incelendiği ve sürdürülebilirlik performanslarının ölçümlendiği BİST Sürdürülebilirlik Endeksi'ne ilk yıldan bu yana üst üste 4 kez girmeye hak kazanan Migros, 2017 değerlendirmesi sonucunda kurumsal sürdürülebilirlik performansı en üst düzeydeki 44 şirket arasında yer aldı. Endeks, şirketlerin iklim değişikliği, biyoçeşitlilik, doğal kaynakların verimli kullanımı, su yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği, sorumlu tedarik, insan hakları ve toplum sağlığı gibi sürdürülebilirliğe ilişkin konulara yaklaşımını ortaya koyuyor.
Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından düzenlenen ve ambalaj sektörünün en prestijli yarışmalarından biri olan WorldStar 2018 Yarışması'nın sonuçları Brezilya'da yapılan jüri toplantısının ardından açıklandı. 35 ülkeden 300'den fazla ürünün katıldığı yarışmada, Türkiye ambalaj sektörünün lider şirketleri 5 ödülü ülkemize getirdi.