23 yıldır sürdürülebilir bir geri kazanım sisteminin Türkiye'de kurulması ve geliştirilmesi için faaliyetlerini sürdüren ÇEVKO Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yıl da piyasaya sürenlere yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantıları düzenlemeye devam ediyor.
Kasım ayı içerisinde İstanbul, İzmir ve Bursa'da düzenlenen ve toplam 250 piyasaya süren yetkilisinin katıldığı Ambalaj Atıkları Yönetmeliği Uygulamaları toplantılarına, ÇEVKO Vakfı Endüstri İlişkileri bölüm yetkilileri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Yönetimi Dairesi yetkilileri katılarak, ambalaj atıklarının geri kazanımı konusundaki mevzuat, yeni gelişmeler ve ÇEVKO faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler.
Toplantı sunumlarına aşaığdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
ÇEVKO Vakfı PS Toplantı Sunumu
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Sunumu
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Sunumu
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bursa SunumuYıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Kalite ve Verimlilik Kulübü (KVK) bünyesindeki Sosyal Sorumluluk Ekibi, daha farkında, daha duyarlı bir üniversite gençliği oluşturmak adına "Sosyal Sorumluluk Günleri"nin 3'üncüsünü düzenledi.
Bu yıl konuşmacılar arasında ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer ve vakıf çalışmalarına gönüllü destek veren sanatçı Zeliha Sunal da yer aldı. Mete İmer gerçekleştirdği sunumda çevresel sorunlar, geri dönüşüm ve önemi ile ÇEVKO'nun faaliyetlerini aktarırken; Zeliha Sunal ise evlerde kullanılan ve atık haline gelmiş malzemelerin nasıl değerlendirilebileceğini anlattı.
Değişen formatı ile yeniliklerle yoluna devam eden "Sosyal Sorumluluk Günleri" etkinliği, 30 Ekim'de Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Konferans Salonu'nda "Görmek istediğin değişimin kendisi ol" adıyla düzenlendi.
Ziyaret sırasında gazetecilere açıklama yapan ÇEVKO Genel Müdürü Yaşar Nadir Atilla, sektörün sorunlarını yerinde tespiti için Uşak'a geldiklerini belirterek, "Geri dönüşüm sektörünün gelişmesi için kurumumuz adına elimizden gelen desteği vereceğiz" diye konuştu.
Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından Akbank'ın ana sponsorluğu ve EY Türkiye'nin rapor sponsorluğuyla yürütülen CDP (Karbon Saydamlık Projesi) Türkiye'nin 2014 yılı raporu kamuoyuna duyuruldu.
CDP, 2003 yılından beri, iklim değişikliği ile mücadele için, tüm dünyada karbon emisyonlarını açıklayan özel sektör kuruluşlarını listeleyen ve emisyonlarını azaltmak için performans gösteren kuruluşları derecelendiren uluslararası bir proje. Türkiye'de bu proje, Akbank'ın sponsorluğunda Sabancı Üniversitesi ve Ernst and Young danışmanlık firması tarafından dört yıldır yürütülüyor.
Roche Türkiye; kurumsal yönetim anlayışı, sürdürülebilirlik hedefleri ve kurumsal sorumlulukları ile ilgili 2013 yılı uygulamalarını ve hedeflerini paydaşları ile paylaştığı kurumsal sürdürülebilirlik raporunu yayınladı.
Rapora buradan ulaşabilirsiniz.
ÇEVKO Vakfı'nın da üyesi olduğu EXPRA (EXTENDED PRODUCER RESPONSIBILITY ALLIANCE)'ı LinkedIn'den takip edebilirsiniz.
Detaylı bilgi için tıklayınız.
Anadolu Efes, Global Reporting Inıative'in yayınladığı G3.1 Rehberine göre hazırladığı 2013 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı. Anadolu Efes biracılık faaliyetlerini içeren sürdürülebilirlik raporunda, operasyonlardan kaynaklanan sosyal, çevresel ve ekonomik etkilerinin objektif ve kapsamlı bir portesi sunuluyor.
Anadolu Efes Sürdürülebilirlik Raporu için tıklayınız.
"Hiç bir atık sahipsiz kalmayacak" sloganı ile yola çıkan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı atık sektörünün yol haritasını belirlemek için " Atık Yönetimi Sempozyumu" düzenliyor. Ocak ayında Antalya'da düzenlenecek sempozyum 4 gün sürecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla atık yönetimi ile ilgili uygulamaları güçlendirmek, ilgili paydaş gruplarla bilgi alışverişinde bulunma, atık yönetimi alanındaki yenilikleri değerlendirmek ve sektörün yol haritasını belirlemek için sempozyum düzenlenecek.
Detaylı bilgi için : http://tucev.org/duyuru/detay/84
İstanbul Elektrikli ve Elektronik Atık Zirvesi
5-6 Mart 2015, İstanbul Teknik Üniversitesi
Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim ve Enerji Verimliliği Dernekleri işbirliğinde, İstanbul Elektrikli ve Elektronik Atık Zirvesi'ni 5-6 Mart 2015 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.
Detaylı bilgi için :http://www.istanbuleews.org
Geri kazanılabilir atıkların kayıtdışı toplanması; ekonomik krizlerle, verimsiz atık yönetim stratejileri ile, yasal düzenlemelerin ve ekonomik enstrümanların yetersiz kalması nedeniyle günden güne yaygınlık kazanan bir olgudur. Çalıştayda kayıtdışı atık toplama konusunda neler yapılabileceği ve katılan ülkelerin ne gübü sistemler geliştirdikleri masaya yatırıldı.