Geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratarak çevreye daha duyarlı ve bilinçli nesiller yetiştirmek konusunda büyük çaba sarf eden Ataşehir Belediyesi, ilk ve ortaokul öğrencileri için öğrenirken eğlensinler diye görkemli bir çevre şölenine daha imza attı.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 5 Haziran "Dünya Çevre Günü" kapsamında düzenlenen çevre şöleninin bu yıl sekizincisini gerçekleştirdi. Hedef kitle ise ilk ve ortaokul öğrencileriydi. Bu yılın şöleninde "Ataşehir Bizi Geri Dönüşüme Götür" sloganı ile yola çıkan Ataşehir Belediyesi, doğaya karşı daha bilinçli nesiller yetiştirmek ve bunu yaparken de eğlenceden vazgeçmemek için çeşitli aktiviteler de düzenledi.

Her yıl düzenlenen etkinliklerden biri de "Çevre Konulu Maket Yarışması", "Atık Pil Toplama Yarışması" ve "E-atık Toplama Yarışması. Bu yıl da dereceye giren öğrencilere düzenlenen törende ödülleri takdim edildi.

26 Mayıs'ta Ataşehir Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen festivalde de çevre temalı eğlenceli oyunlar, çeşitli atölye çalışmaları, animasyonlar ve ikramlar çocuklarla buluşturuldu. Bu etkinliğin esas amacı olan çevre duyarlılığını bireylere küçük yaşta aşılamak ve hayal dünyalarının zenginliklerine ulaşmak için düzenlenen "Hayalimdeki Maket" konulu 8. Geleneksel Maket Yarışma jürisinde Meddah Mehmet Esen, ÇEVKO Vakfı Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Özcanlı Uslu, Ataşehir Belediyesi Resim Öğretmenleri Serpil Gündoğdu Yeşilırmak ile Pembe Karakaya ve Ataşehir Belediyesi Çevre Mühendisi Çiğdem Kara yer aldı. 21 ilkokul ve ortaokulun, toplam 40 eserle katıldığı yarışmada jüri üyeleri eserleri değerlendirirken, estetik, yaratıcılık, içerdiği mesaj ve geri dönüşebilen ambalaj atıklarının kullanımı gibi kriterleri dikkate aldı. Mustafa Saffet Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda yapılan değerlendirme sonucunda, Ali Fuat Cebesoy İlkokulu'nun "Her şey dönüşüme bağlı" maketi ile Piri Reis Ortaokulu "Tükettik Tükendik" adlı maketi birinciliğe layık görüldü.

8. Geleneksel Maket Yarışması jüri üyelerinden biri de ÇEVKO Vakfı Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Özcanlı Uslu'ydu. Uslu, Ataşehir Belediyesi'nin maket yarışmasını gençlerin geri kazanımın önemini kavramaları ve atıkların değerlendirilmesi konusunda yaratıcılıklarını sınamaları açısından önemli buluyor. Yarışmada değerlendirmeyi ambalaj atıklarının nasıl kullanıldığına bakarak yaptığını söyleyen Uslu özellikle pet şişe, karton, metal kutu, plastik atıkların nasıl değerlendirildiğine öncelik veriyor. "Öğrenciler her geçen yıl birbirinden başarılı ve yaratıcı fikirlerle yarışmaya katılıyor" diyor Uslu "İçlerinde belki sekiz yıldır bu yarışmaya katılan çocuklar var ve onlar artık çevreyi koruma konusunda yetişkinlerden daha duyarlı hale geldiler. Bir kere ambalaj atığını çok iyi biliyorlar, bu tarz etkinliklerle de bilgilerini pekiştirdiklerini düşünüyorum." l