gönüllüÇEVKO Vakfı Gönüllüleri ile Buluştu

ÇEVKO Vakfı, Türkiye'de ambalaj atıklarının ekonomik ve düzenli geri kazanımı için sanayi, yerel yönetim ve tüketicilerin katkı ve katılımları ile sürdürülebilir bir geri kazanım sisteminin kurulmasına katkıda bulunmak amacıyla bundan tam 32 yıl önce kuruldu.

Çevreyi koruma kapsamında her daim bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunan vakfımızın etki alanı gönüllülerimizin de katılımı ve desteği ile git gide büyüyor. Döngüsel ekonomi kavramının hayatlarımızda yer bulmaya başladığı bu dönemde biliyoruz ki her birimiz birey olarak bu zincirin bir halkasıyız. Dolayısıyla bizler de vakıf olarak, dokunabildiğimiz, ulaşabildiğimiz her bireyi bu konuda bilgilendirmeyi, bu halkayı büyütmeyi gönülden istiyoruz. Bu işe de gönüllülerimizden başlamak, onları bu gayeye ortak etmek amacıyla 15 Ağustos tarihinde çevrimiçi bir toplantı düzenleyerek, gönüllülerimizle buluştuk.

Toplantı başlarken Genel Sekreterimiz Mete İmer söz alarak, öncelikle ÇEVKO Vakfı hakkında bilgilendirmede bulundu. Ardından ise gönüllü dostlarımızla birlikte çıkmak istediğimiz bu yolda kendilerine ne kadar güvendiğimizden bahsederek kendilerini bizlerle iletişim halinde olmaya davet etti ve sahip oldukları bu bilgilerle aynı değişim etkisini kendi çevrelerinde de başlatmaları için çağrıda bulundu. Vakfımız Kurumsal İletişim ve Yeşil Nokta Müdürü Hülya Ataman ise, gönüllü olmanın öneminden, hayatımıza kattıklarından söz ederek, ÇEVKO’da gönüllü olmanın ne demek olduğuna dair bilgiler paylaştı. Sahip olduğumuz tek dünya için bireylerin yapabilecekleri konusunda bilgilendirmelerde bulunması için sözü Kurumsal İletişim ve Eğitim Sorumlusu Merve Gümülcine Kar’a bıraktı. “Çevre Sorunlarını Önlemede Bireye Düşen Görevler” isimli bir sunum paylaşan Kar, öncelikle yüzleşmekte olduğumuz çevre sorunlarının ciddiyetine vurgu yaparken ardından bu sorunları önlemek için hayatımızda neleri değiştirebiliriz, nasıl olumlu yönde katkı sağlayabiliriz sorularına yanıt olabilecek bilgiler paylaştı. Bu kapsamda, 3R Reduce-Reuse-Recycle kuralı ile satın alma sürecinden başlayarak ambalaj atıklarının ayrılmasına kadar geçen süreçte nelere dikkat edebileceğimize değinerek bilinçli tüketim fikrinin davranış alışkanlığı olarak hayatımızda yer alması gerektiğine vurgu yaptı. Ambalaj atıklarının tanımanın ve ayırmanın önemine dair örnekler veren Kar, gönüllülerimize evde nasıl bir ayrım yapabilecekleri konusunda bir yol haritası çizmeye çalışarak kendilerini yönlendirdi. Bireylerin bu konuda kendi üzerlerine düşeni yapmasının bu yaşam döngüsünün devamlılığını sağlayacağını, bu sayede etkili bir şekilde ilerleyebilecek olan geri kazanım sistemi adına büyük katkıda bulunmuş olacaklarının altını çizdi.

330Toplantının sonunda gönüllülerimizin sorularının yanıtlanmasının ardından, önümüzdeki süreçte kendilerinin de katılabileceği organizasyonlarımız ve projelerimiz için bir ön bilgilendirmede bulunuldu. Sizler de gönüllü olmak isterseniz, başvuru formunu doldurarak aramıza katılabilirsiniz. Bizlerle paylaştığınız e posta adreslerinizden sizlerle iletişime geçiyor, sizleri gelecek etkinlikler için haberdar ediyor olacağız. Bunun dışında tüm sosyal medya kanallarından bizleri takip edebilir, tüm sorularınız için internet sitemizde yer alan iletişim bilgilerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

ÇEVKO Vakfı Sosyal Medya Hesapları için Tıklayınız:

YouTube                

Twitter                   

LinkedIn                

Instagram              

Facebook