dedektifÇEVKO Vakfı ve GCA iş birliğiyle “GCA Geri Dönüşüm Dedektifleri İlkokul Eğitim Projesi” başladı

ÇEVKO Vakfı ve GCA iş birliğiyle hayata geçirilen “GCA Geri Dönüşüm Dedektifleri İlkokul Eğitim Projesi” Kütahya Ağaçköy İlkokulu’nda uygulanmaya başladı. Proje kapsamında öğrencilere çevreyi korumanın ve geri dönüşümün önemine dair bilgilendirmeler yapılırken, öğrencilerin ambalaj atıkları konusunda da bilinç sahibi olması hedefleniyor.

2015 yılından bu yana katma değerli ürünleriyle cam ambalaj sektöründe fark yaratan GCA ve ambalaj atıklarının geri kazanımında Türkiye'nin önde gelen kuruluşu ÇEVKO Vakfı ortaklığıyla hayata geçen “GCA Geri Dönüşüm Dedektifleri İlkokul Eğitim Projesi” Kütahya Ağaçköy İlkokulu’nda 3.4.5. ve 6. sınıflara uygulanmaya başlandı. Öğrencileri küçük yaştan çevre ve ambalaj atıkları konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen proje kapsamında yüz yüze eğitim verildi. Gelecek nesillere sürdürülebilir bir gelecek bırakılmasına katkı sağlaması amacıyla planlanan projede, öğrencilere cam üretiminde kullanılan hammaddeler ile geri dönüştürülebilir atıklar tanıtıldı ve geri dönüşüm kitapçıkları hediye edildi.

“Doğamızı korumak için mücadele ediyoruz”

“Çevre kirliliğini engelleyerek doğaya ve diğer canlılara karşı temel sorumluluğumuzu yerine getirmek dünyamız için büyük önem taşıyor” diyen GCA Genel Müdürü Dr. Abdullah Gayret, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Eğitime ve çevreye katkısıyla öne çıkan Gürok Grup geçtiğimiz ocak ayında Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile Rıza Güral Gelecek İçin Önce Eğitim Burs Fonu’nu hayata geçirdi. Fon kapsamında, ilk etapta Kütahya ve Antalya'da eğitim gören 34 öğrenciye karşılıksız burs desteği sağlanacak. Gürok Grup bünyesinde doğayı ve doğal kaynakları temiz tutma bilinciyle hareket eden bizler de geleceğimiz olan kıymetli çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına sorumluluk almaya devam ediyoruz. Çevreyi ve insanı her zaman ön planda tutarak gerçekleştirdiğimiz cam ambalaj üretimimizle doğamızı korumak için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Çevre temizliğinde önemli olan çevre bilincidir, bu bilinç ise eğitimle sağlanır”

Abdullah Gayret“GCA Geri Dönüşüm Dedektifleri İlkokul Eğitim Projesi”hakkında şunları söyledi: “GCA olarak sürdürülebilirlik projelerimizle doğaya ve çevreye faydalı çalışmalara imza atıyoruz. Biliyoruz ki cam, sonsuz kez geri dönüştürülebilen bir malzeme olma özelliğiyle çevremizi, toprağımızı ve doğamızı korumada bize yardımcı oluyor. Çevrenin temizliği, yaşamsal alanlarımızın korunması ve yeşile sahip çıkılması hepimizin ortak sorumluluğudur. Temiz çevre, temiz bir toplum meydana getirir. Çevre temizliğinde önemli olan çevre bilincidir, bu bilinç ise eğitimle sağlanır. Bu projeyle öğrencilerin geri dönüşüm konusundaki farkındalıklarını geliştirerek, çevre bilinci gelişmiş ve toplumsal sorumluluklarının farkında olan bireyler olarak yetişmesini diliyorum.”

“Tekrar kullanamadığımız ambalaj atıklarımızı geri dönüştürmemiz gerekiyor”

Projeye yönelik görüşlerini paylaşan ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer,“ÇEVKO Vakfı olarak bundan otuz iki yıl önce çevremizi korumak için ‘Ambalaj atıkları çöp değildir!’ diyerek yola çıktık. Geldiğimiz noktada dünyadaki yeni gelişmeler ile birlikte ‘Atıklar kaynaktır!’ söylemine ulaştık. Nüfusu artan, kaynakları azalan dünyamızda ‘Sıfır Atık’ hedefine ulaşmak için daha az atık üretmemiz, ambalajları tekrar tekrar kullanmamız, tekrar kullanamadığımız ambalaj atıklarımızı geri dönüştürmemiz gerekiyor. Proje kapsamında hazırladığımız kitapçığın hayata geçmesi için verdikleri katkılarından dolayı ÇEVKO Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olan GCA’ya teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.