2010 yılından bu yana sürdürülebilirlik yol haritasını şeffaflıkla kamuoyuyla paylaşan Anadolu Efes’in 2020 Sürdürülebilirlik Raporu, Amerikan İletişim Profesyonelleri Birliği (LACP) tarafından iki ayrı ödüle layık görüldü. Uluslararası GRI standartlarıyla hazırlanan rapor; hem sürdürülebilirlik raporları kategorisinde hem de dijital/online raporlar kategorisinde Altın Ödül’ün sahibi oldu. Ayrıca her iki kategoride de Top 100 listesinde ilk 50 rapor içerisinde gösterildi.

Anadolu Efes, uluslararası GRI standartlarıyla her yıl yayımladığı raporda bu alandaki performansını şeffaflıkla kamuoyuyla paylaşıyor. Şirketin 2020 Sürdürülebilirlik Raporu, Amerikan İletişim Profesyonelleri Birliği (LACP) tarafından ‘’2020/21 Vizyon Ödülleri”nde iki ödüle layık görüldü. Rapor, “yaratıcılık”, “mesaj açıklığı”, “bilgi erişimi”, “ilk izlenim”, “rapor kapağı” ve “rapor anlatım dili” gibi kriterler dikkate alınarak yapılan değerlendirmedehem sürdürülebilirlik raporları kategorisinde hem de dijital/online raporlar kategorisinde Altın Ödül’e layık görüldü. Ayrıca her iki kategoride de Top 100 listesinde ilk 50 rapor içerisinde yer aldı.

Anadolu Efes, sürdürülebilirliği şirketin tüm kademeleri tarafından içselleştirilmesi gereken bir yolculuk olarak değerlendiriyor. Şirket, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı rehber aldığı bu yolculukta çok önemli kilometre taşlarını da geride bıraktı. 2011’de Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, 2014’te The CEO Water Mandate ve 2015’te Women’s Empowerment Principles imzacısı olarak gerek çevresel gerekse toplumsal taahhütlerini uluslararası bir boyuta taşıdı. 2012'de Rio'daki +20 Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı'nda sürdürülebilir tarım uygulamaları ile Türkiye'yi temsil etti. 

2030 sürdürülebilirlik hedeflerini “Çevre için sıfırlıyoruz”, “Sosyal etki için artırıyoruz” ve “Fırsat eşitliği ve kapsayıcılık ile güçleniyoruz” ana başlıkları altında toplayan Anadolu Efes,

tüm operasyonlarında net sıfır karbon salımına ulaşmayı taahhüt ediyor. Ayrıca yüzde 30 olan kadın çalışan oranını da 2030 yılına kadar yüzde 51’e çıkarmayı hedefliyor. Anadolu Efes’in 2030 Sürdürülebilirlik Hedeflerinin detayına ulaşmak için: Tıklayınız

Amerikan İletişim Profesyonelleri Birliği (LACP) hakkında

Amerikan İletişim Profesyonelleri Birliği (LACP), halkla ilişkiler sektöründe meslek içinde sınıfının en iyi uygulamalarının tartışılmasını kolaylaştırmak ve aynı zamanda örnek iletişim yetenekleri gösterenleri tanıyan bir forum oluşturmak amacıyla 2001 yılında kuruldu. İletişim sektörüne yönelik çalışmalar yürüten LACP, ayrıca iletişim ve faaliyet raporu gibi alanlarda “Fortune 500” şirketleri başta olmak üzere tüm dünyadan katılım sağlanan çeşitli ödül programları düzenliyor.